1 feb 2016
Deze week volgen de 1150 2e en 3e jaars vmbo-leerlingen van OBC Bemmel, Elst, Huissen en HPC Zetten, die deelnemen aan Betuwe On Stage, een training in netwerken.

Vandaag was de eerste dag van de training op het OBC in Huissen. Met “Wat is een netwerk?” startte trainster Amber de training. De leerlingen zaten er meteen in: “WIFI”, “Ja, dat klopt”, zei Amber, “Wat nog meer?” ”Ziggo”. Amber nam de jongeren mee in het netwerk zoals dat bestaat tussen mensen. Mensen die elkaar kennen, met elkaar spreken en elkaar kunnen helpen. Zij vertelde over de do’s & dont’ s en gaf tips over hoe je jezelf het beste kunt presenteren. Zo oefenden de Huissense leerlingen met verschillende manieren van handen geven, jezelf voorstellen en een goede eigenschap van jezelf noemen.
Ze leerden vaardigheden om in een korte tijd een goed gesprek te voeren met professionals op het Beroepenfeest. “En het netwerken, daar heb je elke dag iets aan,” vertelde de enthousiaste trainster

Het Beroepenfeest van Betuwe On Stage helpt leerlingen bij hun studie- en beroepskeuze. Daarnaast bouwen leerlingen een lokaal en duurzaam netwerk met ondernemers en organisaties. Met de persoonlijke ontmoetingen en praktijkervaringen worden de vmbo’ers geholpen bij hun studie- en beroepskeuze.
Wilt u meedoen en uw passie over uw beroep delen? U kunt zich aanmelden via www.betuweonstage.nl .U ontmoet vmbo-leerlingen tijdens het Beroepenfeest en als het klikt maakt u een match. Een match is een afspraak dat de leerling langs komt voor een kort werkbezoek op de Doe Dag op 17 maart. Zo werkt u mee aan de toekomst van jongeren en aan de levendigheid en bedrijvigheid van de Betuwe. Meer informatie via betuweonstage.nl en mail@betuweonstage.nl.