9 mei 2016

Op school moet je als leerling eigenlijk voortdurend aan verwachtingen van anderen voldoen. Je bent bezig met vastgestelde leerdoelen, vakken, werkstukken en examens. Maar als je klaar bent met school moet je wel weten wat je wilt! 

Denk je ook dat het een goed idee is om ruimte te maken voor leerlingen, om hun eigen verwondering en leergierigheid te volgen?  Waarin je kan kijken wat er gebeurt als je je hart volgt? Maar waarbij je ook geïnspireerd en uitgedaagd wordt door medeleerlingen, docenten en misschien wel mensen van buiten school?

Ben je leerling, docent, ouder, schoolleider of leerkracht in de regio Arnhem/Nijmegen? Sluit dan aan bij project de Vrije Ruimte. Ons doel is om binnen school (jouw school?) meer speel- en leerruimte te creëren voor leerlingen en docenten, om hun eigen leerproces vorm te geven en buiten de gebaande paden te treden. 

We denken aan zoiets (The Independent Project), of iets wat leerlingen en docenten zelf bedenken dat meer ontdek- en speelruimte geeft.

 

Geïnteresseerd? Neem contact op met Jet Hangelbroek, dan nodig ik je uit voor een eerste bijeenkomst hierover, waarin we gaan uitzoeken hoe we dit kunnen gaan dóen.