15 nov 2016

Even voorstellen

 

Wij maken het onderwijs maakt zich sterk voor verbindingen binnen en buiten het onderwijs. Er zijn onderdelen van het curriculum waar een school niet alleen verantwoordelijk voor hoeft te zijn: Onderwijs is van ons allemaal en leren gebeurt overal, ook buiten het eigen schoolgebouw. Een van deze onderdelen van het curriculum is de digitale leeromgeving. Een aantal samenwerkers van deze broedplaats stellen zich hieronder voor. Iedereen die bij deze groep wil aansluiten, vooral leraren (!), zijn van harte welkom. Doe mee, denk mee en zoek elkaar op!

Youngstars van Raoul van Heese.

Wij maken games en verzorgen lessen. Wij begeleiden kinderen en jongeren die soms geheel en soms gedeeltelijk aan een schoolorganisatie verbonden zijn. Leren doe je overal - ook bij Gamestad. Er is hier veel know-how te delen, ervaring van kinderen op te halen over gaming en gamification. Youngstars wordt school-overstijgend aangeboden. Wij maken het onderwijs met de broedplaats 'Arnhem als digitale leeromgeving' draagt zorg voor de nodige grensoverstijgende verbindingen en is voor Gamestad het bewijs dat leren niet stopt bij de laatste schoolbel. Raoul@gamestad.nl

Sem van Geffen (gamification expert / ontwikkelaar) &FutureSkillz

Wij stimuleren innovatiekracht bij jonge mensen! Met spannende
activiteiten, zoals de Drone Cup en hackathons, werken wij – in samenwerking met scholen en gemeenten – aan leerlijnen waarin
21st Century Skills centraal staan. Doe met ons mee om jonge mensen toe te rusten op de toekomst: creatief, ondernemend
en sociaal betrokken. Daarvoor maken we samen het onderwijs.

Charles Lohnstein, directeur van het Over Betuwe College (OBC) Elst.

Wij zetten een nieuwe leerlijn STEAM (Science, Technologie, Engineering, Arts & Math) op om leerlingen vaardigheden te leren die zij in de toekomst nodig hebben, gericht op het ontwikkelen van 21st century skills. We zijn op zoek naar samenwerkingspartners van buiten en binnen het onderwijs. Door middel van het delen van lesstof hopen we een goed curriculum op te kunnen stellen. Ik ben erg blij met het initiatief van “Wij maken het onderwijs” en hoop dat er vele verbindingen tot stand komen. Sector-overstijgend werken in en buiten het onderwijs wordt mogelijk door de juiste mensen aan tafel te verbinden.

KunstLAB Arnhem is een productiehuis voor kunst en wetenschap. Ontwerpen voor de toekomst,

Onze projecten brengen interdisciplinaire kunst in contact met wetenschap om op die manier vragen uit de samenleving te behandelen. We vinden het bij KunstLAB van belang dat ook de jonge generatie leert dat kunst iets kan betekenen voor de wereld. Zodoende bieden we workshops aan voor het basisonderwijs, het voorgezet onderwijs en hoger onderwijs. Hierbij staan kunst, techniek, creatief denken, 21-eeuwsevaardigheden, designthinking, sociale vraagstukken en burgerschap centraal. Bij 'Wij maken het onderwijs' gaan we met elkaar een lerende en innovatieve onderwijsregio neerzetten, ervaringen delen en waardevolle samenwerkingen plaats laten vinden. Luca van Slagmaat luca@kunstlabarnhem.nl.

Jan Janssen, opleider van toekomstbestendige leraren economie bovenbouw HAVO/VWO aan de Hogeschool van Arnhem Nijmegen (HAN). 

De broedplaats Arnhem als digitale leeromgeving kan bijdragen aan de ontwikkeling van docenten: Docenten zijn in staat om met hun vakinhoudelijke kennis en hun vakdidactische toolbox goed en state-of-the art onderwijs te verzorgen. Daarvoor is een dialoog nodig met de opleiders van toekomstbestendige docenten in het eerste-graads gebied en het werkveld. Zelf ben ik erg geinteresseerd naar serious gaming / simulaties in het onderwijs. Ik heb daar onlangs een artikel over geschreven. (Dit artikel is via petra@wijmakenhetonderwijs verkrijgbaar).

Doe jij ook mee?

Meld je aan bij petra@wijmakenhetonderwijs